fbpx

KAROT

KAROT NEDİR?

Karot‘u ilk olarak Almanlar kullanmış olup betondan numune almak  için  araştırmalar sonucunda karot makinasını icat etmişlerdir. Bu makine ile, betonu silindir şeklinde delerek, silindir içerisinde kalan ve havuca  benzeyen betonu çıkartmayı başarmışlardır. Bu işlem şekli, havuca benzemiş olmasından havuç anlamına gelen (carrot) karot kelimesi ile adlandırılmıştır. Böylece, betonu silindir şeklinde delme işine karot, bu işi karot makinaları ile yapanlara da karotçu ismi verilmiştir.

İnşaatlarda beton delme, kesme işine karotculuk denilmektedir. Sıfıra yakın titreşim ve kayma ile zedelemeden istenilen yerden, istenilen şekilde, büyüklükte ve çapta demir donatısı ile birlikte blok çıkarma işlemleri çeşitli kesme makineleri ile yapılabilmektedir. Kesme makineleri, yatay ve düşey konumlarda kullanılacak biçimde geliştirilmiş olup her türlü ihtiyaca cevap verebilmektedir.

Kalorifer tesisatı, pis/temiz su, baca delikleri, kapı/pencere, klima , asansör merdiven boşluğu açımları, doğalgaz tesisatı delikleri ve benzeri demirli/demirsiz her türlü betonarme binada yapılacak tadilat işlemlerinde kısa sürede sorunsuz bir şekilde operasyonu halletmeye yarayan bir teknolojidir.

Silindir şeklinde betonun delinmesi, beraberinde beton binalarda ihtiyaç duyulan beton delme ve beton kesme gibi işlerinde yapılmasına olanak sağlamıştır.

ELMAS UÇLA BETON DELME ve KESME

Ø20-Ø500 mm arasında sıfır vibrasyonla, zemini zedelemeden istenen yerden, istenen şekil, büyüklük ve çapta, sessiz, pislik bırakmadan ve demir donatısı ile birlikte istediğiniz satıhta (düşey, dikey, yatay) ve açıda; duvarda, tavanda, yerde, çatıda, balkonda ve en uç köşelerde dahi her türlü açılım ve tadilatı yaptırmak için karot delme teknolojisinden yararlanılabilir.

NERELERDE KULLANILIR?

Kalorifer tesisatı, temiz – pis su tesisatı, baca delikleri, havalandırma delikleri, mermer bloklarda istenen çaptaki delikler, çürütme yöntemi ile kuyu açımları, asansör delikleri vb. gibi yerlerde kullanılabilir.